Kis rókák fotózása

2023.02.02

Van -e rá igény?

A tavalyi sikerre való tekintettel érdeklődöm, hogy az idén lesz -e igény arra, hogy a kis rókákat fotózzuk akár a lesben, vagy a kotoréknál?

Sajnos csak pár hétig szürkék a kisrókák, de természetesen utána is nagyon cukik, de azért szeretném, ha akinek van rá igénye, az tudja fotózni őket. 

A tavalyi tapasztalat az, hogy Május utolsó napján jöttek fel először a leshez a kicsik, tehát előtte pár héttel már lehet őket fotózni a kotorék bejáratánál (természetesen nem megzavarva őket!). Aztán már a kényelmes lesből kell várni őket és jönnek maguktól, legalábbis tavaly így volt.

Pár hét és kezdődik a koslatás, onnantól április eleje-közepe fele megszületnek. Attól kezdve két hét és kinyílik a szemük. Áprilistól tehát a szoptatós mama róka intenzíven járhatja a lest a táplálékért, így fokozottan megkezdődik az etetés. 

Kérlek titeket, hogy a feltorlódás elkerülése érdekében, akit érdekel a dolog, az írjon egy mailt az info@attyaimadarles.hu címre és megpróbáljuk logisztikázni a dolgokat, hogy mindenkinek legyen lehetősége!

Természetesen a törzsvendégeink elsőbbséget élveznek!


Köszönöm!