Joe -nak kell a segítség

2023.02.08

Jelenleg nagy erőkkel készülünk, hogy a koslatás után a les közelében válasszák ki a kotorékot az anyarókák. 

Minden nap reggel rakunk ki húst és az másnapra el is tűnik. Vadkamerán figyeljük, hogy milyen arányban viszi el róka, illetve ölyv. Hála isten a "nappali" róka (Joe) mindig tud enni, de az a róka amelyik este jön, neki nem mindig marad. Érdekes, hogy ennek ellenére szinte minden este megjelenik és ha nem marad neki, akkor alaposan körbeszaglássza az itatót. Most már neki is jut egyébként, mert annyit rakunk ki, hogy a nappalos műszak nem győzi elvinni, megenni, így az éjszakásnak is marad azért.

Ennél azonban szomorúbb a helyzet. Sajnos Joe, a nappali róka rühes. Mintha már korábban is lehetett volna látni a vadkamerás felvételeken, hogy valami a farka végén nem stimmel, mostanra ez biztossá vált. Sajnos nem olyan minőségű a vadkamerás felvétel, hogy ezt korán fel lehetett volna ismerni. Most is csak azért lett biztos, mert vasárnap kint voltam fotózni és jött is menetrend szerint. Tudtam a farkáról fotót készíteni, amit elküldem Rókales Rókales tulajdonosának, (akit Facebook -ról ismerhettek.) aki ért hozzá és (itt is szeretném neki megköszönni neki a gyors segítséget) hamar elküldte a gyógyszer nevét. 

Itt volt egy kis bizodalmam abban, hogy Joe-t meg tudjuk gyógyítani. Hétfőn mentem is a gyógyszertárba, ahol közölték, hogy ez nem úgy van, hogy csak fizetem és ennyi. 

Innen irány az állatorvoshoz, akinek szintén megmutattam a fotót és hála isten azonnal tudott rá megoldást. 

Egy szem gyógyszer 9.800 Forint és szájon át kell beadni. Szóval tanakodtam keményen, hogy mi is legyen. Mi van, ha belecsempészem a húsba és akkor úgy megetetem vele. Jó ötlet, de mi van, ha az ölyv viszi el a húst, vagy a szajkó, vagy a másik róka?

Mindegy, egy életem, egy halálom kiraktam ma reggel és bízom benne, hogy Joe már járt ott és meg is ette. Már 9 óra 50 perc van, ilyenkor szokott jönni. Remélem megtalálja a kutyakajába elrejtett gyogyit és meggyógyul. Nagyon örülnék neki, ha a koslatásra meggyógyulna. Rakok fel pár képet nektek

Ő itt JOE